Leden

Vinyasa is een actieve vorm van yoga waarbij ademhaling en beweging worden gecombineerd. Een Vinyasa les in opgebouwd uit ‘Vinyasa’s’, dit is een serie van dynamische houdingen die je in een bepaalde volgorde uitvoert en in elkaar over vloeien. Met behulp van deze ‘Vinyasa’s’ werk je naar een specifiek resultaat toe. Vinyasa betekent in het Sanskriet dan ook letterlijk; ‘dingen in de juiste volgorde zetten’. Omdat het een actieve vorm van yoga is valt deze dan ook onder Yang Yoga.

Een van de bekendste Vinyasa’s is misschien wel de Zonnegroet. Dit is een typisch voorbeeld van een serie dynamische bewegingen waarbij de ademhaling centraal staat.

Vinyasa wordt soms benoemd als yoga in aerobic stijl, vanwege de warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat. Dat is waarom je alles er zo lekker uit kunt zweten tijdens een Vinyasa les: je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren.

Buiten het feit dat yoga het lichaam sterker maakt kent het nog vele andere voordelen; het helpt je om meer bewegingsvrijheid te creëren, te dealen met emoties, je focus te verankeren in het hier en nu, herstel te bevorderen, en bovenal te luisteren naar je lichaam.

“Het gaat er niet om ergens goed in te zijn, het gaat erom goed voor jezelf te zijn!”

Het Sportlokaal ervaren? Boek een proefles
Het Sportlokaal