Leden

Daag jezelf uit en creëer een balans tussen lichaam en geest met zen-boksen! Zen-boksen is unieke samensmelting tussen (kick)bokstechnieken en meditatie. Je ontdekt de grenzen van je eigen lichaam. Door je eigen tempo en intensiteit te bepalen zorg je elke keer weer voor een nieuwe uitdaging. De les is daarmee geschikt voor zowel beginners als experts.

Zen-boksen is bedacht door Jeroen van der Lee, die op zijn dertiende al gepassioneerd met kickboksen bezig was. Na zijn kennismaking met yoga en meditatie heeft hij deze drie onderdelen opgenomen in één effectieve groepsles, waarin je je eerst even lekker kunt laten gaan en vervolgens weer volledig tot rust komt.

Zelf een keertje zen-boksen? Boek vrijblijvend een proefles en kom kennismaken!

 

Wat doe je bij Zen-boksen?

Gedurende zo’n 75 minuten zoeken we jouw fysieke grenzen op, creëren we mentale en lichamelijke rust en voorkomen we stressklachten. We beginnen eerst met drie kwartier kickboksen, zodat je je even helemaal kunt uitleven. Samen met een partner ga je diverse stoot- en traptechnieken oefenen.

Na het boksen gaan we een half uur onze mind and body versterken met Yin yoga. Deze vorm van yoga beïnvloedt naast het fysieke lichaam ook het energetische lichaam. Je meridianen en je chakra’s, dus. Zo voel je je flexibeler, is de kans op blessures kleiner en kun je weer even helemaal ontspannen.

boksen voor vrouwen zenboksen

Boksen voor vrouwen bij het Sportlokaal

Naast de reguliere training is er ook een speciale les Zen-boksen voor alle vrouwelijke sporters bij het Sportlokaal. Nog geen lid? Het Sportlokaal is een vintage gym in het centrum van Arnhem. We houden van simpel en doeltreffend. Daarom vind je bij ons geen ingewikkelde computers die allerlei statistieken bijhouden waar we niks aan hebben. Nee, wij werken met staal, hout, rubber en heel veel inspanning. Zo komen we samen verder. Word lid en ervaar het zelf!

Het Sportlokaal ervaren? Boek een proefles
Het Sportlokaal