Leden

Vinyasa wordt soms benoemd als yoga in aerobic stijl, ook wel bekend als Flow yoga: een dynamische vorm van yoga op de beweging van de ademhaling.

Het dynamische karakter van Vinyasa Yoga zorgt ervoor dat een Vinyasa les al snel uitdagend kan worden. Het positieve effect op het lichaam kan op veel verschillende niveaus worden ervaren.

Vinyasa Yoga doet dat door gebruik te maken van ‘Vinyasa’s’. Een van de bekendste Vinyasa’s is misschien wel de Zonnegroet. Dit is een typisch voorbeeld van een serie dynamische bewegingen waarbij de ademhaling centraal staat.

Wekelijks één of meerdere uurtjes yoga houdt je lichaam flexibel en biedt daarnaast ook welkome ontspanning in het drukke leven. Kortom, een aanrader voor iedereen.

Ben jij opzoek naar een goede dynamiek?

Boek een vrijblijvende proefles Vinyasa Yoga en kom langs bij Het Sportlokaal in Arnhem!

Hoe werkt Vinyasa Yoga?

Vinyasa Yoga is een fysieke vorm van yoga, waarbij de focus ligt op de diverse houdingen en je ademhaling. Het is vooral bedoeld om de spieren in je lichaam te versoepelen en te versterken. Met goed functionerende gewrichten, krachtige spieren, meer flexibiliteit en een betere bloedcirculatie. Het kan verlicht rug- en nekpijn en helpt bij de preventie van diverse aandoeningen. Daarnaast kun je je beter focussen en vermindert het eventuele stress aanzienlijk.

Voordelen

Tijdens de Vinyasa lessen neem je meerdere houdingen en poses aan waarmee je allerlei spieren rekt en versterkt. Deze oefeningen houd je, afhankelijk van je niveau, kort of juist wat langer vast. En dat terwijl je je bewust bent van je ademhaling. Op deze manier werk je niet alleen aan je spieren, maar ook aan de balans tussen je lichaam en geest.

Waarom Het Sportlokaal

Bij Het Sportlokaal draait het om sporten. In zijn puurste vorm. Geen ongemakkelijke of zware apparaten, dus. Omdat we onze lessen in kleine groepen geven kunnen onze opgeleide trainers iedereen technisch verantwoord laten bewegen. Met genoeg persoonlijke aandacht en fijne instructies. Kortom, we halen het beste uit jezelf.

Kom langs bij Het Sportlokaal, word lid en maak kennis met Vinyasa of boek een vrijblijvende proefles.

Het Sportlokaal ervaren? Boek een proefles
Het Sportlokaal