Leden

Maak kennis met de kracht van Yoga in Arnhem! Bij Het Sportlokaal in Arnhem geven we verschillende soorten yogalessen: hatha yoga, yin yoga, vinyasa yoga, Yin Yang en DRU yoga. Je volgt de lessen in een kleine groep, zodat je gegarandeerd persoonlijke aandacht krijgt van de docent. Samen met anderen zorg je voor een gezonder lichaam. En geest, natuurlijk. Want yoga in Arnhem werkt ook nog eens hartstikke ontspannend. En dat is ook wel lekker!

Boek snel een proefles of lees verder en laat je inspireren door hatha, yin, vinyasa of DRU yoga!

hatha yoga arnhem

Hatha Yoga

Bij hatha yoga houd je je lichaam in allerlei posities en houdingen. We focussen ons op het rekken en strekken van je spieren, terwijl je je ook bewust bent van je ademhaling. Hatha yoga zorgt daarmee voor een betere bloedcirculatie, soepelere spieren en vooral voor meer kracht. Bovendien verlicht het rug- en nekpijn en draagt het bij aan de preventie van toekomstige aandoeningen.  Hatha yoga is daarom erg populair en nagenoeg geschikt voor iedereen. Ongeacht niveau.

Yin Yoga Arnhem

Yin Yoga

Tijdens de lessen yin yoga ligt de nadruk op het bindweefsel. De oefeningen en houdingen versoepelen het weefsel rond de heupen, knieën, enkels, bekken en je wervelkolom. Na een sessie voel je je flexibeler en meer beweeglijk. Yin yoga wordt vrij passief uitgevoerd. Met minder spierspanning, dus. Het stimuleert daardoor meer innerlijke rust en daarmee is yin yoga uitermate geschikt voor mensen die de drukte van het dagelijks leven even willen ontvluchten.

Vinyasa Yoga

Vinyasa is een actieve vorm van yoga waarbij ademhaling en beweging worden gecombineerd. Een Vinyasa les in opgebouwd uit ‘Vinyasa’s’, dit is een serie van dynamische houdingen die je in een bepaalde volgorde uitvoert en in elkaar over vloeien. Met behulp van deze ‘Vinyasa’s’ werk je naar een specifiek resultaat toe. Vinyasa betekent in het Sanskriet dan ook letterlijk; ‘dingen in de juiste volgorde zetten’. Omdat het een actieve vorm van yoga is valt deze dan ook onder Yang Yoga.

Yin Yang

Yin Yang kenmerkt zich door het afwisselen van krachtige met versoepelende yogahoudingen. Tijdens de les zoeken we bewust de versnelling op om vervolgens weer te vertragen. Hierdoor wordt je en fysiek uitgedaagd en komt je geest tot rust. Het Yang gedeelte is actiever en wordt er vooral gewerkt met spierkracht. We blijven ongeveer vijf ademhalingen in iedere houding. Het Yin gedeelte focust zich voornamelijk op zittende houdingen. Ook tijdens het Yin gedeelte houden we de houdingen wat langer vast (3 tot 5 minuten), waarbij we proberen de spieren zo veel mogelijk te ontspannen wat zorgt voor het versoepelen van bindweefsel en gewrichten.

DRU Yoga

Dru yoga vindt zijn oorsprong in Hatha yoga en omvat klassieke yogahoudingen, ademhalingstechnieken, handgebaren, affirmaties en visualisaties en krachtige reeksen van houdingen die vloeiend en dynamisch uitgevoerd worden en elke les wordt afgesloten met een (korte) meditatie. In Dru Yoga komen alle bewegingen vanuit de rug; immers een gezonde rug is een gezond lichaam.

Yoga arnhem centrum / arnhem noord

Yoga Arnhem Centrum / Arnhem Noord

Het Sportlokaal bevindt zich in Arnhem Noord, op de Velperweg. Dichtbij Arnhem Centrum dus. We beschikken over ervaren en enthousiaste yoga instructeurs, die je week in week uit voorzien van rustgevende lessen. Daarnaast heeft onze sportschool een lounge waar je na de yoga oefeningen even lekker bij kunt kletsen en genieten van een kop thee.

Alle ingrediënten voor een ontspannende sessie zijn aanwezig. Ook yogamatjes, dus je hoeft alleen zelf een handdoekje mee te nemen.

Wil jij ook werken aan je houding, je ademhaling en het versoepelen en versterken van je spieren? En je bewust worden van de verbinding tussen lichaam en geest? Word dan nu lid en schrijf je in voor onze yogalessen!

Het Sportlokaal ervaren? Boek een proefles
Het Sportlokaal